* тільки для роздрібних замовлень
«Солод житній ферментований мелений» – натуральний продукт здорового харчування, що має яскраво виражені оздоровчі властивості. У процесі складної технологічної обробки, зерна жита піддаються ферментативному гідролізу і всі корисні речовини перетворюються на простіші, легкодоступні для засвоєння форми. Завдяки цьому, потрапляючи в організм, їхня біологічна активність суттєво збільшується. Поповнюючи дефіцит поживних речовин, вони сприяють нормальному функціонуванню всіх систем організму.
Має яскраво виражені оздоровчі властивості. Це потрібно враховувати при його вживанні.
Поповнюючи дефіцит поживних речовин, вони сприяють нормальному функціонуванню всіх систем організму:
Речовини, що містяться в солоді житньому ферментованому молотом, позитивно впливають на біохімічні процеси в м'язах, що працюють. При цьому економніше витрачається м'язова енергія, що особливо важливо:
Солод житній ферментований мелений необхідний всім без винятку, але особливо корисний:
Діючи на різні системи організму, солод житній ферментований мелений:
Введення в раціон харчування солоду житнього ферментованого меленого попередить виникнення та розвиток жовчнокам'яної хвороби та принесе відчутну користь при наступних захворюваннях:
У солоді житньому ферментованому молотом міститься багато вітамінів-антиоксидантів Е, А, С, які:
Солод житній ферментований мелений також рекомендується вживати для профілактики та комплексного лікування жіночої та чоловічої безплідності.
Калій і магній, що містяться в солоді житньому ферментованому молотом, незамінні для злагодженої роботи серцевого м'яза. Тому його корисно додавати до раціону харчування людям, які страждають:
Солод житній ферментований мелений - цінний діабетичний продукт. Речовини, що містяться в житньому солоді, уповільнюють засвоєння жирів і вуглеводів, сприяють стабілізації рівня цукру в крові, а комплекс мінеральних речовин (марганець, магній, цинк, хром, селен) відіграють важливу роль у процесі регуляції вироблення підшлункової залозою природного інсуліну.
Каші, йогурти, супи, пюре, киселі, салати, збагачені солодом житнім ферментованим меленим, займуть гідне місце у раціоні дитячого харчування. Регулярне споживання житнього солоду:
Враховуючи те, що в солоді житньому ферментованому молотом містяться всі 8 незамінних амінокислот, його значення в раціоні харчування людей важко переоцінити. Він знаходить успішне застосування:
Солод житній рекомендується включати до свого раціону дорослим та дітям, хворим та здоровим – усім, хто хоче не хворіти та прожити довге життя.
Цінність солоду житнього ферментованого меленого полягає у високому вмісті в ньому:
Повного набору амінокислот, у тому числі лізином, треоніном та валіном, які стимулюють білковий обмін, сприяють зростанню м'язів та кісток.
Олігопептидів (регуляторних пептидів) – відіграють важливу роль у системі регуляції та підтримки гомеостазу (постійності внутрішнього середовища організму).
Легкозасвоюваних полісахаридів: глюкози, фруктози, мальтози, декстрану, що нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту.
Поліненасичених жирних кислот Омега-3 та Омега-6, що сприяють оптимізації всіх метаболічних процесів в організмі.
Мінералів: фосфору, калію, магнію, заліза, марганцю, кальцію, міді, йоду, фтору, цинку, селену, що забезпечують сталість осмотичного тиску, кислотно-лужного балансу, процесів всмоктування, секреції, кровотворення.
Вітамінів: С, А, Е, Н, В1, В2, В3, В5, В6, В9, F, що регулюють перебіг усіх хімічних реакцій в організмі.
Фосфоліпіди необхідні для будівництва мембран нових клітин.
1-3 ч. л. на добу. При цьому дозування, залежно від індивідуальних особливостей організму, можна коригувати у той чи інший бік.
150 г
Як харчова добавка
Для покращення смаку додають у домашню випічку, супи, м'ясні (котлети, відбивні та ін.) та овочеві страви, салати, соуси, фруктові пюре, кефір, йогурти та ін. Для приготування
квасу
Приготування житнього квасу відрізняється простотою і полягає в наступному:
Рецепт: 2 ст. л. солоду житнього ферментованого меленого залити одним літром, що охолола до 60 ° С, кип'яченої води і дати настоятися 1 годину. Отриманий екстракт злити в іншу ємність (осад, що залишився, утилізувати), додати 2 ст. л. цукру, 1 - 2 г сухих дріжджів, налити в пляшку (за бажанням можна додати 4 - 5 плодів родзинок) і добу витримати при температурі не нижче +20 ° С (практично при кімнатній температурі). Потім на добу помістити в холодильник. Після цього квас готовий до вживання. Відкривати пляшку обережно та не залишати відкритою до повного вживання продукту.
Термін придатності після відкриття пляшки – до 7 днів при зберіганні у холодильнику.
Як поживний напій
Рецепт: 1 год. солоду залити 200 - 250 мл, що охолола до 60 С, кип'яченою водою, ретельно розмішати і дати відстоятися 5 хв., після чого екстрагований солод осяде і напій готовий до вживання. За бажання можна додати свіжі вершки або молоко.
Зовнішньо
Маски для обличчя
За рахунок впливу амінокислот і жирних кислот, що містяться в житньому солоді, збільшується поверхневий натяг шкіри, розгладжуються зморшки, шкіра набуває здорового кольору та вигляду.
Рецепт: 1 год. солоду змішати з|із| 0,5 - 1 ч. л. меду та 1 жовтком курячого яйця, добре перемішати, нанести на очищену шкіру на 20 – 30 хв., потім змити теплою водою. Застосовувати маску можна двічі на тиждень.
Для приготування хліба
Солод житній ферментований мелений – чудовий компонент для приготування житніх, житньо-пшеничних, солодових сортів хліба. Він є покращувачем борошна, сприяє кращому водопоглинанню та забезпечує хорошу еластичність тіста, покращує структуру м'якуші хліба, утворює розчинні речовини, що підсилюють бродіння, збільшує термін зберігання готового продукту.
Рецепт 1. У відомі вам рецептури хліба додається солод житній ферментований мелений із розрахунку 3 – 5% від ваги борошна.
Рецепт 2. 700 г борошна пшеничного; 400 мл води 18 - 20 ° С; 30 – 35 г солоду житнього ферментованого; 7 – 8 г дріжджів сухих хлібопекарських; 10 г олії рослинної; 1 ст. л. цукру-піску; 1 – 2 ч. л. солі.
Рецепт 3. 600 г борошна пшеничного; 100 г борошна житнього; 420 мл води 18 - 20 ° С; 30 – 35 г солоду житнього ферментованого; 7 – 8 г дріжджів сухих хлібопекарських; 10 г олії рослинної; 1 столова ложка цукру піску; 1 – 2 ч. л. солі.
Благодарим за отзыв! Он будет опубликован после проверки модератором.